Njega – pitanja i odgovori

Ovdje ćete naći odgovore na pitanja koja su često postavljena našoj Službi za korisnike i praktične savjete o tome kako tretirati svog ljubimca OralClean+Care proizvodima.

Koliko dugo tretman treba trajati?
Koliko će dugo tretman trajati ovisi o pasmini, težini, količini plaka, genetskim predispozicijama i prehrani vašeg ljubimca. Prema našem iskustvu, ako se proizvod koristi dva puta dnevno, potrebno je između 2 i 6 tjedana da se ukloni kamenac. Ako se i nakon tri tjedna korištenja ne vidite napredak nazovite nas na +385 91 4244 446.

Što napraviti ako moj pas odbija proizvod?
Psi nekad znaju biti kao mala djeca i neki ne vole da im se diraju zubi. Budite uporni i naviknite svog psa na tretman jer je jedina alternativa mehaničko čišćenje pod anestezijom. 

Sadrži li OralClean+Care linija proizvoda kiseline?
Ne, sadrži samo ekstrakte iz sjemenke citrusa i biljno ulje. Kiseline su štetne jer  oštećuju zube i zubnu caklinu.

Koliki je sadržaj alkohola?
Količina alkohola, prilikom svakog tretmana, je toliko mala da ne postoji niti najmanji rizik za vašu mačku ili psa. Mala količina alkohola je potrebna jer služi za prijenos aktivnih tvari na zube. Za usporedbu količina alkohola u OralClean+Care proizvodima je manja od količina alkohola u lijekovima za djecu.

Da li proizvod uklanja mrlje za zuba?
Ne, OralClean+Care proizvodi ne sadržavaju kiseline ili bijelila i nemaju utjecaj na mrlje na zubima.

Hoće li proizvodi reagirati s homeopatskim lijekovima koje već koristim?
Da, s obzirom na to da proizvodi sadrže biljna ulja (npr. mente), homeopatski veterinari preporučuju oprez ako se koriste neki od homeopatskih lijekova. Ako imate pitanja nazovite nas na +385 91 4244 446.

Što napraviti ako moja mačka odbija proizvod?
Ako vaša mačka odbija tretman, pokušajte staviti malu količinu gela na njenu šapu, i dati joj da poliže. Ako i dalje odbija pokušajte joj staviti malu količinu gela na brkove ili kut usana.

Ako gore navedene metode ne pomažu, pomiješajte OralClean+Care gel s nekom hranom koju vaša mačka voli. Na ovaj način tretman će duže trajati ali može biti jednako učinkovit.

Koja je razlika između OralClean+Care Classic i Losos gela?
OralClean+Care Losos sadrži lososovo ulje. To je jedina razlika, neke životinje više vole taj blaži okus od Classic linije proizvoda. 

Trebam li sprej ili gel?
To u potpunosti ovisi o vama i vašem ljubimcu. Sprej se može lakše koristiti i lakše je kontrolirati dozu ali neke životinje ne vole zvuk spreja. Gel se odlično prima za zube, no nakon upotrebe morate prati ruke. Što vam je lakše – morate sami odlučiti.

Gel teško izlazi iz boce?
Držite bocu preokrenutu.

Gel mi uvijek “pobjegne” s prsta?
Držite gel u hladnjaku.

Moj pas je progutao gel. Da li je to opasno?
Ne. OralClean+Care imaju samo potpuno prirodne sastojke koji su potpuno sigurni za vašeg psa.