Platinum & Njega kože

Ozljede na koži

Psi i mačke vole se igrati i trčati – zbog čega se često i ozljede. Ozljede kože dio su svakodnevnog života naših ljubimaca kao i nas ljudi: ogrebotine nastale u igri s drugim psima ili iveri od drveta mogu uzrokovati probleme. Pogotovo ako se nađu na šapama. Neugodne i bolne opekline mogu nastati ako pas hoda ili trči po vrućem asfaltu.

Naravno, tijelo se samo liječi, ali mu mi možemo pomoći da to učini brže, bolje, i što je najvažnije – bez komplikacija.

Kožne infekcije – kad rana ne zacijeli

Svježe, krvave, rane su uvijek veliki šok za vlasnike. Ako je rana površinska, u većini slučajeva ne treba se brinuti jer rana izgleda puno strašnije nego što zapravo je.

Za usporedbu, upravo najmanje rane znaju imati najgore posljedice, kao što su skriveni iveri ili ugrizi krpelja i buha: mogu se inficirati, proširiti na veće dijelove kože i ostaviti rane koje ne mogu zacijeliti i postanu kronično uporne. Ako životinja liže to mjesto, mala rana preko noći može postati velika, pioderma, ili kako se popularno naziva – hotspot. To se obično događa psima s gustim krznom i podkrznom kod kojih se koža ne suši dovoljno brzo i nije prozračna.

 

PLATINUM Balzam
PLATINUM Balzam za njegu kože potpuno je prirodan. Saznajte više.

 

Da bi spriječili kožne infekcije sve rane, male i velike, trebale bi biti dezinficirane i njegovane bez odgode.

Inficirane rane i kožne infekcije predstavljaju rizik za životinje – često s daljnjim komplikacijama – i moraju se tretirati.

Naš savjet:

Ozljede, male i velike, i kožne infekcije često je teško primijetiti ispod krzna. Zato je važno da svog ljubimca pregledavate redovito. Početak infekcije prepoznat ćete po crvenilu, natečenosti ili izlučevinama iz rane.

Ako imate sumnji savjetujte se s veterinarom kako bi isključili mogućnost ozbiljnih ozljeda i posljedica.

Rane su uvijek bolne i smanjuju radost vašem ljubimcu ali i vama. Rane bi se trebale odmah tretirati i njegovati koristeći pogodan balzam ili mast.

Jedna stvar je sigurna:

Za uspješan tretman rana uvijek bi pri ruci trebali imati dobar balzam . poput našeg SKIN CARE balzama za brzo zarastanje rana.